Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Josep Monràs reclama que no s’elimini la figura dels Impulsors del programa Garantia Juvenil

16/05/2018

Ocupació

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, s’ha posat en contacte amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat reclamant que no s’elimini la figura dels impulsors de la Garantia Juvenil després que hagi transcendit la voluntat del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de fer-ho. Monràs recorda que aquesta figura és clau i fonamental per seguir treballant amb els joves i que la seva pèrdua pot comprometre seriosament la incorporació d’aquest col·lectiu al mercat de treball.

La Garantia Juvenil és un projecte que fa anys que s’aplica a Mollet i que està impulsat i cofinançat per la Unió Europea amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil especialment entre els joves que ni treballen ni estudien ni reben cap tipus de formació.

Monràs també recorda que els impulsors han posat en marxa un seguit de polítiques d’orientació en qüestions laborals i formatives que abans no existien sent claus en la possibilitat d’incorporar als joves al mercat de treball, i la decisió de no renovar aquesta figura posa en seriós perill aquesta possibilitat.

L’alcalde de Mollet també es vol solidaritzar amb aquells municipis més petits, ja que la tasca dels impulsors és encara més important tenint en compte que les eines del SOC no hi arriben.

Per tot plegat, l’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet també ha decidit presentar una moció en el proper Ple d’aquest mes de maig instant, entre d’altres, a la Generalitat a recuperar aquesta figura o, en el seu defecte, a incorporar-ne una de similar com a mínim, durant el transcurs del Programa Garantia Juvenil (2014 – 2020)

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès